Pigmentsfläckar - rådgivning för din hud!

Hur uppkommer de?
Pigmentfläckar kan ha en mängd olika orsaker. De vanligaste är solskada, hormonell obalans, hudskada eller hudsjukdom. Av dessa är solskada allra vanligast och samtidigt den som enklast går att förhindra. Använd hög solskyddsfaktor för att undvika pigmentfläckar. Solskyddet är också viktigt för att inte pigmentfläckar ska återkomma och för att skydda mot andra typer av solskador.
 
På salongen
Vid mörka pigmentfläckar rekommenderar vi en C-vitaminbehandling, gärna som kur. I denna behandling används ett C-vitamin som är starkare och mer blekande än den du kan använda hemma. Hur mycket pigmentfläckarna kan blekas beror till stor del på varför de har uppstått och hur djupt i huden pigmentet sitter. 
I allmänhet får man ett märkbart resultat inom 8–10 veckor. Se till att undvika solen så gott det går under behandlingsperioden. Tyvärr kan en enda dag i solen utan solskydd förstöra de positiva effekterna av behandlingen. Investera därför i bra solkyddsprodukter. För att uppnå bästa skydd med MÅs produkter används Protecting Oil Outdoor i kombination med Sun Lotion SPF 20. Ju mer du applicerar av cremen, desto högre solskydd skapas. När huden blir vit av cremen uppstår ett sunblock.
C-vitaminbehandlingen ger även mycket lyster åt huden och mängder av vitaminer. Denna behandling passar alla hudtyper.

Hemma
God hudvård handlar om goda vanor. Oavsett vilka professionella behandlingar du har genomgått är det avgörande att du tar hand om din hud varje dag. Använd de produkter från MARIA ÅKERBERG som vi har rekommenderat, och var noggrann med din dagliga hudvård. 
Produkter från MARIA ÅKERBERG innehåller endast naturliga råvaror som samarbetar med huden istället för att motarbeta den. Dessa naturliga ingredienser tas enkelt upp av huden och påverkar den underliggande vävnaden. 
MARIA ÅKERBERG strävar efter att stärka huden på ett långsiktigt och naturligt sätt istället för att bara lindra problemen för stunden. 

Varje dag
1. Börja med att tvätta händerna.
2. Rengör sedan ansiktet med passande rengöringsprodukt.
3. Skölj av och torka med en ren handduk.
4. Badda eller spraya med Freshener.
5. Applicera ögoncreme, eventuellt serum och/eller olja samt creme och/eller balm.
6. Om du sminkar dig bör du grunda med Foundation, Compact Foundation, Compact Cover och/eller Mineral Powder.

Under natten
1. Rengör huden (enligt 1–4 ovan).
2. Applicera Serum C och Night Cream ovanpå.
Kombinationen av Serum C och Night Cream bygger upp huden och motverkar pigmentfläckar. Dessa produkter är bra att använda efter solbad som en vårdande efter-sol-behandling. Serum C och Night Cream ska dock ej användas vid vistelse i solljus, då de gör huden ljuskänslig. Använd därför dessa produkter endast under natten.

1–2 gånger i veckan
1. Applicera AHA & Jojoba Peeling på pigmentfläckarna och låt verka i 20 minuter. 
2. Skölj av och torka med en ren handduk.
3. Applicera sedan Serum C och Night Cream i hela ansiktet och låt verka under natten.
I AHA & Jojoba Peeling samverkar naturlig Mjölksyra (en AHA-syra av sockerbetor) och korn utvunna ur Jojobaolja. Kornen har perfekt form och storlek för att varsamt kunna ta bort döda hudceller. Mjölksyran hindrar klumpbildning av melanin i huden, vilket ger en blekande effekt på tillfälliga pigmentfläckar.

Tillbaka